vrijdag 1 november 2013

Roelof Vos over mediation bij SBC

Als mentor op het gebied van belastingen en premediation ben ik actief bij Startupbootcamp (SBC): het accelerator programma voor starters. Bij Startupbootcamp (SBC) krijgen de deelnemers premediation aangeboden. Het zijn gesprekken die ik voer met de mede-eigenaren c.q. aandeelhouders van de
startups om geschillen te voorkomen.

Aan het begin van de samenwerking is de relatie tussen partijen nog goed. Partijen realiseren zich niet dat ze in de toekomst weleens heel anders tegenover elkaar kunnen komen te staan.

Zoals in de managementboeken vaak wordt gezegd: een zakenpartner die jouw tegenpool is kan juist de perfecte samenwerking opleveren vanwege de toegevoegde waarde. Een emotioneel karakter kan dus heel goed samen gaan met een rustig, rationeel karakter, mits je elkaar maar wel blijft begrijpen. Als premediator kun je helpen om ervoor te zorgen dat de ‘antenne van partijen’ naar elkaar toe niet alleen op zenden staat maar ook op ontvangen.

Het aanbod van premediation bij SBC houdt in dat de deelnemers die dat willen op elk gewenst tijdstip gesprekken onder leiding van de mediator kunnen voeren. De eigenaren van deelnemende bedrijven kennen elkaar soms van vroeger (bijvoorbeeld van school of uit privéomgeving), soms ook nog maar heel kort.

Als u wilt weten waar start-up acceleratie over gaat, hoe u zich kunt voorbereiden en geselecteerd kunt worden voor Startupbootcamp Amsterdam 2014, neem dan eens kijkje op de website.

Over Startupbootcamp
Het Accelerator programma Startupbootcamp is gericht op het laten aansluiten van starters tot een groeiende gemeenschap van de belangrijkste mentoren en adviseurs uit bedrijfstakken die van vitaal belang zijn in het laten groeien van een bedrijf. De mentoren werken samen met de startups om groei te versnellen.


Roelof Vos is werkzaam bij Hertoghs advocaten-belastingkundigen. Hertoghs is een van de top advocatenkantoren op het gebied van de fiscale advocatuur in Nederland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten