woensdag 20 november 2013

INKEERREGELING: INTRODUCTIE

Vermogen van Nederlandse belastingplichtigen dat op buitenlandse bankrekeningen buiten het vizier van de Belastingdienst wordt gehouden, is de Nederlandse overheid een doorn in het oog. De overheid is dan ook al jaren intensief bezig met de opsporing van dit (buitenlands) zwart vermogen. De Nederlandse Belastingdienst werkt daarbij nauw samen met buitenlandse overheden, doordat zij over en weer gegevens kunnen opvragen en uitwisselen. Wordt er zwart (buitenlands) vermogen ontdekt, dan worden in principe hoge boetes opgelegd.

De verwachting is dat de Nederlandse Belastingdienst ook met de Luxemburgse en Oostenrijkse autoriteiten zal gaan samenwerken.

Steeds meer Nederlanders maken derhalve schoon schip, door hun buitenlandse bankrekeningen alsnog vrijwillig aan te geven bij de Belastingdienst. Het vrijwillig aangeven, oftewel inkeren, wordt door de Belastingdienst gestimuleerd doordat bij inkeren slechts een gematigde boete wordt opgelegd.
Op 2 september 2013 heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën de inkeerregeling tijdelijk versoepeld. De versoepeling houdt in dat de boete van 30% niet wordt opgelegd als zwartspaarders zich vóór 1 juli 2014 bij de Belastingdienst melden. Deze versoepeling geldt ook voor inkeerverzoeken die vóór 2 september 2013 zijn ingediend, maar waarvan de boetbeschikking nog niet onherroepelijk vaststaat.

Vraag & Antwoord inkeerregeling
Denkt u ook na over inkeren/vrijwillig verbeteren en wilt u daar meer over weten? Lees dan onze Vraag & Antwoord notitie Inkeerregeling Inkomstenbelasting. In deze notitie geven wij antwoord op veelgestelde vragen over de inkeerregeling. Bijvoorbeeld:
  • Wat is de financiële impact van inkeer? 
  • Hoe hoog is de boete die wordt opgelegd bij inkeer? En als ik word gepakt? 
  • Kan ik begeleid worden bij het inkeertraject en zo ja, hoe werkt dat? 
  • Kan ik ook worden bijgestaan als ik gepakt ben? 

Meer informatie
U kunt voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen met een van de volgende personen: Roelof Vos:  06 51 350 966

Geen opmerkingen:

Een reactie posten